Jordi Lafebre zorgt met Zidrou alweer voor feel goodstrip

Zidrou & Jordi Lafebre, ‘Mooie Zomers 6: Les Genêts’

Mooie Zomers volgt een gezin, de Faldérauts, dat elk jaar op vakantie gaat en ‘gewone’ dingen meemaakt. Niks spectaculairs, maar het is een perfecte feel goodstrip. De vader, Louis, is een striptekenaar en in dit verhaal, dat zich afspeelt in het jaar 1970, is de vierde telg nog op komst. Met twee dochters en één zoon zit de Renault R4 al bomvol wanneer ze richting het zuiden op vakantie gaan. Hij neemt zijn platen mee om ze alsnog af te tekenen, maar dat lukt toch niet. Al snel krijgt het gezin pech en is de voorruit dan hun wagen stuk. Gelukkig vinden ze toevlucht bij Esther en haar ‘zus’ Estelle, in ‘Les Genêts’. Waarom staat het woord ‘zus’ tussen aanhalingstekens? Ze blijken al snel geliefden te zijn en geen zussen. De kinderen ontdekken hun geheim, maar eigenlijk moest dit een geheim blijven: de bevolking is nogal conservatief op dat vlak.

Dit deel van ‘Mooie Zomers’ is alweer een pareltje. We hebben er meer dan twee jaar op moeten wachten, maar intussen verblijdde Jordi Lafebre ons al met ‘Ondanks Alles’, een andere geweldige strip. Het lijkt erop dat hij een patent heeft op feel goodstrips, want ook nu ontroert hij ons en doet hij ons glimlachen. Die pluim mag scenarist Zidrou vooral op zijn hoed spelden, maar de tekenstijl van Lafebre is erg kleurrijk en straalt liefde uit. Toeval of niet, maar vlak nadat Hongarije een anti-LGBTQ-wet goedkeurde, snijdt Zidrou dus het thema nog eens aan. Liefde is liefde, moge dat duidelijk zijn!

Jammer dat het album al uit is, maar we herlezen de reeks ongetwijfeld deze maand. Dan wordt het ook voor ons een mooie zomer!

Mooie Zomers 6: Les Genêts

Auteurs: Zidrou & Jordi Lafebre

Genre: feel good, avontuur

uitgeverij: Dargaud / Standaard Uitgeverij

Aantal pagina’s: 56

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s