Manon Ita maakt stripdebuut met strip over onder andere Ak-Ita-s

Christophe Cazenove & Manon Ita, ‘Dolle hondenavonturen 1’

Wie Christophe Cazenove zegt, zegt meteen humorstrips voor jong en oud. Het leuke is dat hij betrokken is bij heel wat gagalbums over de dierenwereld, zoals ‘Diep in de Zee’ of ‘Insecten’. Nu komt er weer een nieuwe reeks bij, dit keer met weetjes over de honden.

De thematiek gaat dus altijd over honden, gelukkig bestaan er talloze hondenrassen. De hoofdpersonages zijn wel een akita en een mopshondje, maar ze nemen de lezer mee op avontuur en leren ze nog eens dingen bij. Zo komen we te weten hoe honden afkoeling zoeken en hoe non-verbale signalen verwijzen naar een bepaalde emotie. Eerst en vooral zijn de gags dus komisch bedoeld en vaak komt die boodschap ook over. Voor ons als lezer is het ook fijn dat er iets bij te leren valt en dat is ook het geval. Twee vliegen in één klap, dus!

De tekeningen komen dit keer van Manon Ita, en dit is dan ook haar absolute debuut in de stripwereld. Ze heeft een flukse tekenstijl, maar we missen de details die we bijvoorbeeld in ‘Diep in de zee’ of ‘Vreemde vogels’ wel terugvinden. Toch spreken de tekeningen aan én door de felle inkleuring straalt de strip ook een positieve vibe uit. We zijn benieuwd wat Ita nog meer in haar mars heeft. Cazenove heeft zich immers al jarenlang bewezen.

Dolle hondenavonturen 1

Auteurs: Christophe Cazenove & Manon Ita

Genre: dieren & humor

uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Aantal pagina’s: 48

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s