Magistraal getekend verhaal

Di Gregorio & Barbucci, ‘De zusjes Duizendblad 2: de liefdes van Cassiopeia’

Sarah, de oudste, is wijs, Cassiopeia dromerig en Lucille, de jongste, naïef. Hoewel fundamenteel verschillend, blijven de drie zusjes Duizendblad onafscheidelijk. Tijdens de vakantie brengen ze een paar weken op het platteland door bij hun grootmoeder. De grootmoeder, afgeleid, vergeet haar geheugenmedicijn in te nemen en de meisjes zijn ongerust. Tegelijkertijd, ver van Odysseus, haar eerste liefde, wordt de jongste dochter gekweld. Eindelijk, een klok rinkelt mysterieus in de ruïnes van een kerk.

In dit verhaal bespreekt Giovanni Di Gregorio nostalgie, afstand en liefde. Hij laat zien dat ouderen jongeren kunnen verlichten met hun ervaring, maar dat ook het omgekeerde mogelijk is. De plot is echter vaag. Het einde is nogal voorspelbaar, vooral omdat het lijkt op dat van het eerste deel (ook een aanrader, trouwens). Misschien had de auteur er baat bij gehad de relatie tussen de moeder en haar dochters wat meer uit te diepen, alvorens de actie naar het platteland te verplaatsen.

Alessandro Barbucci’s tekeningen, allemaal in delicate curven, zijn verleidelijk. De illustraties zien er royaal uit, de omgevingen uitgebreid en de uitdrukkingen van de personages altijd accuraat. De droomachtige sequenties, vol mysterie, zijn bijzonder geslaagd. Ook de inkleuring is zeer goed, zowel in de buitenscènes, over het algemeen in pasteltinten, als in het clair-obscur van de nachtelijke fragmenten.

Tekeningsgewijs staat deze jeugdreeks een pak verder dan de ‘klassiekers’. ‘De zusters Duizendblad’ heeft ook het potentieel om in de toekomst een echte klassieker te worden. Wat een fantastisch tekenwerk (en in het bijzonder de inkleuring)!

De zusjes Duizendblad 2: de liefdes van Cassiopeia

Auteurs: Di Gregorio & Barbucci

Genre: jeugd, avontuur

Uitgeverij: Dupuis (Standaard Uitgeverij)

Aantal pagina’s: 72

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s