Supermarsu to the rescue!

Batem & Colman (naar Franquin), ‘Marsupilami 33: Supermarsu’

Dromen alle kinderen er niet van om op een dag een Marsupilami te worden? Dit is de ervaring van Hector, een jonge rebel die ook de verrassingen en gevaren van de Palombiaanse jungle ontdekt, waar de Marsupilami leeft en zich kostelijk amuseert.

Met een neus, grote harige oren, geduchte hoektanden, een prachtige geel en zwart gevlekte vacht, maar vooral een zeer lange, soepele en krachtige staart, bestaat er geen twijfel over dat Hector inderdaad in een Marsupilami is getransformeerd. De opstandige tiener zal de koning van de jungle kunnen worden dankzij de eerbiedwaardige sjamaan die dit merkwaardige experiment heeft voorgesteld: hij zal zijn lievelingsdier worden tot hij spijt krijgt van zijn menselijke conditie. Onbezorgd stort hij zich op het avontuur, de verrassingen en de gevaren. En ziehier: Supermarsu is geboren!

Het drieëndertigste album van Marsupilami is alweer een verhaal waarin de fauna en flora van de jungle erg dynamisch gebracht worden, met een rijke inkleuring. Vaak geven de auteurs een wijze levensles mee over het behoud van onze natuur, maar dit keer laten ze ons inzien dat we tevreden moeten zijn met wie we zijn. Het verhaal an sich leest erg vlot en door de variatie in kaderkeuze schommelt het verteltempo ook. Op sommige pagina’s blijven we graag even stilstaan door de prachtige natuurtekeningen en dat is een groot voordeel. Wat zijn we enthousiast dat deze reeks maar blijft doorgaan. Hopelijk mogen we nog albumslang genieten van onze gele vriend.

Marsupilami 33: Supermarsu

Auteurs: Colman & Batem

Genre: jeugd, humor

Uitgeverij: Dupuis (Standaard Uitgeverij)

Aantal pagina’s: 56

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s