Esther Verkest blaast 20 kaarsjes uit

Kim, ‘Esther 16: Drijfzand & mascara’

Driewerf hoera, want Esther Verkest heeft iets te vieren. Met het zestiende album blaast de roodharige nymfomane maar liefst 20 kaarsjes uit en dat mag gevierd worden. Hoe? Dat doen Kim en uitgeverij Oogachtend met onder andere drie feestkaartjes én een glow in the dark-cover.

Esther verscheen in het verleden onder andere in P Magazine, maar ook in Knack Focus, Woef en zelfs in het buitenland: Eppo (Nederland), Playboy (Duitland) en L’Echo des Savannes (Frankrijk). De thema’s van haar avonturen variëren vaak, maar seks is dan misschien toch wel dé rode draad. Dat is in het zestiende albums niet anders.

Niet alleen sekst ze erop los met jan en alleman, ze maakt helaas ook deel uit van de maatschappij die te kampen krijgt met de coronapandemie. Zo steekt auteur Kim Duchateau de draak met de social distancing en maakt Esther gebruik van een social distancing-robot of neemt ze een caféganger mee naar huis om de liefde mee te bedrijven… via een gloryhole (om toch geen ziektekiemen te verspreiden, weliswaar). Ook lacht ze uit met potloodventers en kiest ze voor een puppy in plaats van haar partner. Ach, wie niet?

Aan de originaliteit van Duchateau twijfelen we niet. Met Suske en Wiske Junior doet hij onze monden al openvallen met schitterende gags, nu doet hij het een pak gewaagder. Ook nu tovert hij een lach op onze snoet, maar dit keer iets minder binnensmonds. Esther is heerlijk, fijn dat ze terug is. Gelukkige verjaardag, wat ons betreft mag ze nog eens twintig kaarsjes erbij uitblazen.

Esther 16: drijfzand & mascara

Auteur: Kim Duchateau

Genre: humor

Uitgeverij: Oogachtend

Aantal pagina’s: 48

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s